Gratis verzending en retour
100 dagen bedenktijd
100 nachten proefslapen
Veilig achteraf betalen

10 Tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een goed kindermatras

  • Geplaatst op
  • Door Fenna
 10 Tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een goed kindermatras

Een goed kindermatras kopen doe je met de volgende tips

 Zoek je voor het bed van je kind een nieuw matras? Of is je kindje klaar voor een volgende stap en gaat hij of zij van een ledikant naar een groot bed? Dan heb je ook een nieuw matras nodig. We helpen je op weg. Een goed kindermatras kopen doe je met de volgende tips.

 

Veiligheid en comfort

Aangezien kinderen veel slapen, is een goed matras heel belangrijk. Kinderen zijn nog volop in de groei en ontwikkeling, dus is het extra belangrijk dat een matras comfort en veiligheid biedt. Een matras moet lekker liggen, gemaakt zijn van kwalitatieve producten en bovendien gecertificeerd zijn. Daarnaast is het prettig dat een matras een lange levensduur heeft en jaren meegaat, zodat je niet bij elke nieuw bed of nieuwe fase/leeftijd een ander matras moet aanschaffen.

 

10 Tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een goed kindermatras

  1. Een kindermatras moet uiteraard vrij zijn van schadelijke stoffen. CertiPUR en het OEKO-TEX® keurmerk zijn verreweg de belangrijkste keurmerken. Onze kindermatrassen zijn voorzien van deze keurmerken.
  2. Let bij aanschaf van een kindermatras op de juiste maat. Heb je een juniorbed, een twijfelaar, (half)hoogslaper of een stapelbed? Dan heb je waarschijnlijk een matras nodig met een andere afmeting.
  3. Kinderen zijn nog volop in de groei en ontwikkeling. Kies daarom voor een elastisch matras die veerkrachtig is en je kind de juiste ondersteuning biedt.
  4. Een kindermatras mag niet te warm worden en moet goed kunnen ademen en ventileren.
  5. Kies niet voor een te zacht matras. Deze biedt te weinig ondersteuning en is niet comfortabel genoeg.
  6. Koop liever geen matras met verschillende zones. Kinderen liggen nooit stil in bed, waardoor ze waarschijnlijk niet op de juiste zones liggen.
  7. Het matras moet droog en hygiënisch zijn en het liefst met een afritsbare anti-allergische hoes/tijk die je kunt wassen.
  8. Het matras moet het liefst lang meegaan en geen risico op kuilvorming hebben.
  9. Bespaar niet op een goed matras. Je kind ligt er de komende jaren op, dus het moet veilig en comfortabel zijn.
  10. Kies voor een matras waarop je kind 100 dagen mag proefslapen. Bevalt het matras echt niet, dan kan het matras geretourneerd worden.

 

Koudschuim kindermatrassen

 Een koudschuim kindermatras is een van de meest gekozen matrassen voor kinderen. Vanwege de open celstructuur heeft het een uitstekend ventilerend vermogen. Ideaal wanneer je kindje het bijvoorbeeld warm heeft en gaat zweten. Koudschuim kindermatrassen hebben bovendien een elastisch vermogen, waardoor het matras meeveert met de bewegingen van kinderen. Wel zo fijn, want kinderen liggen nooit stil. En je wilt wel graag dat ze kunnen slapen met optimale comfort en uitgerust wakker worden.

 

Traagschuim gecombineerd met koudschuim

Er zijn ook matrassen verkrijgbaar met traagschuim. Traagschuim werkt drukverlagend en dit zorgt voor een betere doorbloeding tijdens de gehele nacht. Traagschuim wordt vooral gebruikt in combinatie met koudschuim en kan wat warmer aanvoelen. Daarom is zijn deze matrassen voorzien van een ventilerende bamboe matrashoes ook wel een tijk genoemd. Deze tijk is wasbaar in de machine op 60 graden en heeft een antibacteriële, anti-allergische en schimmelwerende werking. Ideaal voor kinderen die (snel last van) een allergie hebben. Bijkomend voordeel van een traagschuim matras gecombineerd met koudschuim is dat het matras aan beide kanten beslapen kan worden. In de winter biedt de traagschuimzijde warmte en in de zomer biedt de koudschuimzijde koelte. Het perfecte matras om je kindje het hele jaar door te laten genieten van optimaal comfort.

 

Heb je nog vragen of wil je nog informatie over de aanschaf van een kindermatras? We zijn telefonisch bereikbaar via 010-2613855. Of stuur ons een email: [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending en retour
100 dagen bedenktijd
100 nachten proefslapen
Veilig achteraf betalen